De touwbrug van Carrick-a-Rede

Wieg mee met de wind als je over de touwbrug van Carrick-a-Rede loopt, en vergaap je aan de prachtige vergezichten op de Causeway kustroute

Hoog boven de golven

De houten planken kraken in de sterke wind. Ver beneden je kolken de golven. Je voelt de zilte lucht op je gezicht. Durf jij Carrick-a-Rede touwbrug aan?

Al ruim 250 jaar verbindt de touwbrug van Carrick-a-Rede het vasteland van county Antrim met Carrick Island. 30 meter hoogte boven de oceaan schommelen, lijkt misschien niet de meest ontspannen manier om deze 20 meter lange brug over te steken, maar het is gemakkelijker dan ooit.

In de jaren 1970 bestond de brug uit slechts één leuning en houten latten met grote gaten ertussen. Nu wiebelt deze stevige brug nog steeds een beetje, genoeg om het spannend te maken, maar je bent er volkomen veilig.

Een vissersverhaal

Waarom is die brug er eigenlijk, vraag je je misschien af? Er was een goede reden voor die waaghalzerij. Generaties lang waren vissers namelijk afhankelijk van Carrick-a-Rede als beste plek voor het vangen van zalm.

De mooie rit erheen, de klim omhoog naar de touwbrug en het uitzicht vanaf de brug waren meer dan spectaculair…

KELSEY S, TRIPADVISOR

Het veranderende migratiepatroon van de vissen betekende in 2002 het einde van de vissers op het eiland. Nu is er van hun verleden alleen een witte cottage op Carrick over, gelegen op een uitgesproken wankele plek.

Carrick-a-Rede oversteken

In de afgelopen jaren is de touwbrug een middelpunt geworden op de Causeway kustroute, die van Belfast naar county Londonderry slingert.

Maar je moet nog steeds behoorlijk wat lef hebben om over de brug te lopen. Als je het durft, word je beloond met een prachtig uitzicht over Rathlin Island en zelfs Schotland. Bovendien ben je er vlak bij de Giant’s Causeway, een Unesco Werelderfgoedplaats. Kijk maar eens goed om je heen voordat je de brug op loopt – maar kijk vooral niet naar beneden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s