Het weer in Ierland

De zonnebril en paraplu zijn je beste vrienden!

‘Zonder al die regen zou Ierland nooit zo mooi groen zijn’

Goed, het regent wel eens in Ierland, maar lange regenbuien zijn tamelijk zeldzaam. Voor je het weet sta je weer te genieten van een waterig zonnetje, inclusief regenboog. Het milde zeeklimaat zorgt ervoor dat elk jaargetijde geschikt is om Ierland te bezoeken. De temperatuur ligt in de winter rond 8°C. In de zomer wordt het in het binnenland overdag gemiddeld 18°C.

Weersvoorspelling voor de komende dagen
Ben je van plan om binnenkort naar Ierland te vertrekken? Kijk dan op weeronline.nl voor de meest actuele weersvoorspelling van de komende 5-10 dagen in de verschillende regio’s van Ierland.
PowerscourtSummer walkingWinter mountain

Weervriendelijke garderobe

Vraag je je af, wat je het beste kunt inpakken? Kies voor lagen die je makkelijk aan of uit kunt trekken naarmate de temperatuur wijzigt. Neem een trui mee (zelfs in de zomer), waterdichte kleding voor alle buitenactiviteiten, een zonnebril, comfortabele wandelschoenen en een handige paraplu. Hieronder volgen nog wat tips wat je per seizoen aan weer kunt verwachten.

Lente (maart t/m mei)

In de lente wordt het langzaamaan warmer (denk aan een gemiddelde temperatuur tussen 8°C en 12°C). Tegen het einde van het seizoen ligt de temperatuur vaak rond de 15°C, waarbij met name april als aangenaam geldt. Lange mouwen en een lichte wind- en waterdichte jas zijn perfect voor dit soort weer.

Zomer (juni t/m augustus)

De gemiddelde temperatuur tijdens de zomer ligt tussen de 16°C en 20°C. Los van een korte verkoelende bui is dit het droogste seizoen. Neem dus een lichte regenjas maar ook een zonnebril mee! Alhoewel de zon niet heel fel lijkt, is het toch belangrijk om zonnebrand te gebruiken.
De warmste maanden, juli en augustus, krijgen ongeveer 18 uren daglicht en het wordt pas na 11 uur ’s avonds donker. Vandaar de in Ierland welbekende spreuk: “avonden zijn uiterst rekbaar”.

Herfst (september t/m november)

In de herfst varieert de temperatuur  tussen 14°C en 18 °C. September geldt als een milde, gematigde maand. Het seizoen wordt ingeluid met prachtige herfstkleuren en er valt iets vaker een regenbui dan in de zomer. De temperatuur zal aan het eind van het seizoen verder dalen, tot onder de 10°C. Een waterdichte gevoerde jas en lange mouwen houden je warm en droog.

Winter (december t/m februari)

De gemiddelde temperatuur tijdens de winter ligt tussen de 4°C en 6°C. Af en toe zakt de temperatuur onder het vriespunt en afgezien van enkele korte koude periodes is sneeuw schaars. De regen kan er wel voor zorgen dat het kouder lijkt dan het is, dus een warme waterdichte winterjas en laagjes kleding zorgen er voor dat je warm blijft. De Ieren zelf duiken  vaker een gezellige pub in (liefs met een knapperend haardvuurtje).

Wat neem je nog meer mee naar Ierland? Bekijk onze handige vakantiechecklist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s