5 redenen waarom je naar TradFest MOET gaan

Eén week per jaar, laat in de winter, klinkt er traditionele Ierse muziek op ongebruikelijke en bijzondere locaties in Dublin. Dit is het Tradfest Temple Bar (27-31 Januari 2016). Het muziekfestival, dat zich voornamelijk afspeelt in de beroemde wijk van de stad, presenteert de crème de la crème van Ierse en internationale Trad en Folk artiesten! Vijf redenen waarom het TradFest misschien wel het beste festival voor traditionele muziek ter wereld is, en natuurlijk waarom je erbij moet zijn!

TRADFEST: DE PERFECTE REMEDIE VOOR DE WINTERBLUES

Reden 1: De muziek

Met meer dan 200 evenementen en concerten, biedt het Tradfest een opwindend programma met een mix van Trad & Folk in vele vormen, met voor elk wat wils in termen van muzikale stijl-van puur traditioneel tot folk en hedendaagse muziek. Martin Hayes, Duke Special, The Stunning om maar een paar te noemen, zijn de grote festivalfavourieten van deze editie van het Tradfest. Naast de legendarische namen biedt het festival ook een podium voor nieuw talent en zo valt er tijdens deze 11e edtitie genoeg muzikale pareltjes te ontdekken.

Reden 2: De gratis concerten

De immens populaire Front Row Sessies zijn terug! In een up close en personal setting wordt het publiek getrakteerd op het allerbeste van de Ierse trad, folk en pop. De line up dit jaar bestaat uit: The Fureys, Stockton’s Wing, Declan Sinnott, Picture House en The Dublin Legends. Deze gratis concerten zijn legendarisch vanwege hun ongekende atmosfeer en zijn zeer geliefd. Kaarten voor deze ‘sessies’ zijn GRATIS. Wees er dus snel bij. Boekingscode: freetickets, voor data en boekingen, kijk hier.

Reden 3: De locatie

Bijzondere concerten op historische locaties

Ook dit jaar kunnen bezoekers genieten van concerten op de meest historische locaties van Dublin, zoals St Patrick’s Cathedral, waar viool virtuoos Martin Hayes & friends de sterren van de hemel zullen spelen. Of in de St Michan’s Church, waar onder andere singer songwriter Duke Special een performance zal geven. andere sterlocaties zijn de Dublin City Hall met optredens van o.a. Dervish, Lunasa en Triad. Of St Werburgh’s Church, waar Luka Bloom de luisteraar zal betoveren met zijn diepe stem en verhalendeliedjes.

Reden 4: De sfeer

De perfecte remedie voor de winterblues

Als je door Temple bar loopt, echoot in elke pub de typische klanken van traditionele muziek. Het relaxte karakter van het TradFest betekent dat bezoekers gemakkelijk in contact komen met muzikanten en lokale liefhebbers van Trad en Folk. Ons advies voor de winterblues? Ga op je gehoor af, drink een Guinness, zing mee met een paar locals en geniet van de ‘craic’!

Reden 5: De stad

Van Dublin krijg je altijd een unieke Ierse kijk op het leven. Muziek staat centraal tijdens het TradFest, maar of je voor de concerten gaat, om te winkelen, een van de vele bezienswaardigheden gaat bezoeken of simpelweg de stad verkent, hier zijn sterke verhalen en mooie herinneringen in de maak! Ontdek het ritme van Dublin hier>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s